Promocija knjige

Korisnica Nina Vodopić predstavila je knjigu „ teku dani kako rika a godišta kako ništa- Peliške prokabule-poslovice “. Moderatorica promocije bila je Brigita Masle. Voditeljica Narodne knjižnice Orebić koja je uz Top grafiku d.o.o. iz Velike Gorice jedna od nakladnika knjige, Nataša Tolj, poručila je kako je cilj objavljivanja ovakvih knjiga da one ostaju zabilježene u lokalnoj memoriji. Opisala je knjigu kao "čarobnu i posebnu". Lektorica knjige Leona Baumann navela je kako je u zapisanim starim izrekama sačuvan duh vremena.

Urednik knjige, Neven Fazinić, istaknuo je kako već dugo poznaje autoricu, ali kako je poznavao i njezinog supruga. Ispričao je kako se često druži s ljudima treće dobi, posebno na Korčuli te kako se voli zezati i smijati. Godinama je istraživao Pelješac i pisao o njemu, a tu strast dijelio je s autoricom knjige. U šali je kazao kako su se on kao Korčulanin i ona kao Pelješka 'našli' te je ispričao nekoliko anegdota koje proizilaze iz dugogodišnjeg prijateljstva.
Na kraju se publici obratila i 88-godišnja autorica. Objavila je već nekoliko knjiga, među njima su i zbirke poezije, ali i knjiga riječi s Pelješca. Ispričala je kako je s mužem zapisivala poznate poslovice iz pelješkog kraja, sakupljajući riječi nekako je cijele rečenice stavljala sa strane i tako je nastala ova knjiga poslovica. Zahvalila je svima koji su joj pomogli u realizaciji knjige, kako je i sama korisnica Domus Christija, zahvalila je svojoj cimerici Magdaleni Krasovac koja je potakla, ali i Nevenu Faziniću bez čije pomoći knjige ne bi ni bilo.

Aktivnosti

U Domu se svaki dan održavaju aktivnosti koje pomažu korisnicima u očuvanju njihovih preostalih sposobnosti. Redovno se održavaju rekreativne vježbe, tombola, zumba, kreativne radionice, društvene igre, glazbene radionice, vrtlarske aktivnosti, uređenje okoliša Doma.

Domus Christi

Dom za starije i nemoćne osobe

 

Za Rokom 13
20 000 Dubrovnik


Tel (centrala) : 020 323 380

 

Kontakti

Mirjana Vujnović, ravnateljica
e-mail: mirjana.vujnovic@domus-christi.hr
Tel: 020 323 412


Jelena Vrtiprah Atijas, dipl.soc.radnik

Ivana Bogdan, mag.soc.rad
e-mail: socijalna.radnica@domus-christi.hr
Tel: 020 685 018

Donacije

Svi građani dobre volje ili tvrtke, koji žele pomoći i donirati za potrebe korisnika Doma te za adapataciju postojećih prostora, mogu nas kontaktirati telefonski, putem elektroničke pošte ili osobno doći u Dom.


Dom za starije i nemoćne osobe „DOMUS CHRISTI“
OIB: 73712595608
MATIČNI BROJ: 03304183
Žiro račun otvoren u OTP banci:
HR40 2407000-1169004533